-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas50 min
Léto je obdobím, kdy v lesích dozrávají borůvky a skvělým letním tipem je tento jednoduchý borůvkový koláč litý na plech. Připravíte ho raz dva a ještě vám za něj děti s manželem poděkují.
Hrníčkový borůvkový koláč je ideálním řešením na sladký dezert během letních dní, kdy nestíháte a nechcete půl dne trávit v kuchyni. Navíc můžete využít borůvky, které jste si nasbírali v lese. Troufnu si říct, že suroviny použité v tomto receptu má skoro každý doma, takže by nemělo být obtížné si jej připravit. Navíc je tak snadný, že ho dokáže připravit i úplný začátečník.
Suroviny na hrníčkový borůvkový koláč
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 400 g borůvek
- na vymazání: máslo, hrubá mouka
Postup přípravy hrníčkového borůvkového koláče
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Vejce si v misce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Přimíchejte mléko, mouku a kypřící prášek. Nakonec vmíchejte i olej.
- Plech vymažte máslem a hrubou moukou nebo vyskládejte pečícím papírem a poté vlijte směs. Na směs nasypejte borůvky, můžete přidat i drobenku, kterou připravíte podle dalšího kroku.
- DROBENKA: Na pánvi rozehřejte 70 g másla, přisypte 125 g cukru a promíchejte. Nakonec vmíchejte 175 g hrubé mouky a míchejte dokud vám nevznikne drolivá hmota. Nechte vychladnout a posypte koláč.
- Připravený koláč dejte do předehřáté trouby péct na 30-40 minut. Hotový koláč nakrájejte na čtvercové porce a podávejte.
Chutnal vám hrníčkový borůvkový koláč? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Hrníčkový borůvkový koláč
Drobenka na posyp
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review