Hrníčkový borůvkový koláč

Hrníčkový borůvkový koláč
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    50 min

Léto je obdobím, kdy v lesích dozrávají borůvky a skvělým letním tipem je tento jednoduchý borůvkový koláč litý na plech. Připravíte ho raz dva a ještě vám za něj děti s manželem poděkují.

Hrníčkový borůvkový koláč je ideálním řešením na sladký dezert během letních dní, kdy nestíháte a nechcete půl dne trávit v kuchyni. Navíc můžete využít borůvky, které jste si nasbírali v lese. Troufnu si říct, že suroviny použité v tomto receptu má skoro každý doma, takže by nemělo být obtížné si jej připravit. Navíc je tak snadný, že ho dokáže připravit i úplný začátečník.

Suroviny na hrníčkový borůvkový koláč

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 g borůvek
  • na vymazání: máslo, hrubá mouka

Postup přípravy hrníčkového borůvkového koláče

  1. Předehřejte si troubu na 170 °C.
  2. Vejce si v misce vyšlehejte s klasickým a vanilkovým cukrem. Přimíchejte mléko, mouku a kypřící prášek. Nakonec vmíchejte i olej.
  3. Plech vymažte máslem a hrubou moukou nebo vyskládejte pečícím papírem a poté vlijte směs. Na směs nasypejte borůvky, můžete přidat i drobenku, kterou připravíte podle dalšího kroku.
  4. DROBENKA: Na pánvi rozehřejte 70 g másla, přisypte 125 g cukru a promíchejte. Nakonec vmíchejte 175 g hrubé mouky a míchejte dokud vám nevznikne drolivá hmota. Nechte vychladnout a posypte koláč.
  5. Připravený koláč dejte do předehřáté trouby péct na 30-40 minut. Hotový koláč nakrájejte na čtvercové porce a podávejte.

Chutnal vám hrníčkový borůvkový koláč? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Hrníčkový borůvkový koláč

Drobenka na posyp

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..